volg-twitterEen open en veilig internet wereldwijd. Waar je zelf kan beslissen wat je wilt delen. Maar ook waar je ervoor kan kiezen om anoniem te blijven als jij dat wilt. Een online wereld waar iedereen toegang heeft tot betrouwbare informatie zonder dat er meegekeken wordt door anderen. Dat is waar het Internet Protection Lab aan werkt.


steun-onsEn dat is hard nodig. Want hoewel steeds meer mensen wereldwijd toegang hebben tot internet, zijn controle en censuur bezig met een inhaalslag. Repressieve regimes wereldwijd hebben de bijna onbedwingbare neiging om internet dicht te reguleren.

Door mensen online te controleren en door alleen die informatie toegankelijk te maken die zij willen dat toegankelijk is. Het Internet Protection Lab is opgericht om dat tegen te gaan en werkt samen met verschillende organisaties die vanuit hun eigen kennis en expertise werken aan een veilige toegang tot ongecensureerd internet. Zodat journalisten, bloggers en activisten wereldwijd belangrijke informatie kunnen blijven ontvangen en verspreiden zonder het risico te lopen opgespoord en vervolgd te worden.

Het Internet Protection Lab wordt mogelijk gemaakt door:


freepressunlimited-logogreenhost1SIDN logo